JARNÍ ÚSTECKÉ DĚTSKÉ SLYŠENÍ NA MAGISTRÁTU

04.05.2015 22:28

Vedení našeho Žákovského parlamentu vybralo 15 zástupců, kteří nás reprezentovali na tomto setkání s představiteli města. Kromě členů Ústeckého parlamentu – Elišky Hlavové a Pavla Endala se setkání zúčastnili Ondra Holub,Katka Žahourová, Kristýna Judytková, Eliška Kučerová, Adéla Brynychová, Barča Lacinová, Terka Kotlíková, Eva Čmuchařová, Barča Štolfová, Míša Štíchová, Lukáš Wilda, Lukáš Mareček, Anička Chalupecká, Eliška Linhartová a Rozárka Frišová.

Nejdříve všechny pozdravil primátor města ing. Josef Zikmund. Na dotazy dětí odpovídali  Yveta Tomková, starostka MO Neštěmice, Pavel Dufek, starosta MO Severní Terasa, Mgr. R. Zrníková, místostarostka téhož MO, Ing. Kamil Hýbner starosta MO Město, Petra Lazovič, referent a kontrolor ÚMO Střekov, ing. Milan Šlejtr, náměstek ředitele DPm Ústí n.L., PhDr. Jana Müllerová PhD, vedoucí odboru školství, kultury, sportu a soc. služeb, Bc. Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie ÚL, ing. Dalibor Dařílek, vedoucí ODM Magistrátu města Ústí nad Labem a PaedDr. Jan Eichler, ředitel DDM Ústí n.L.

Padaly dotazy, které představitelům města daly dost zabrat. Například  zda není možné využívat web DP i k informacím, proč jezdí autobusy a trolejbusy za sebou a pak 20 min. nic, zda bude jezdit autobus č.11 do Přestanova, zda má město koncepci na nedostatek parkovacích míst,  co bude místo Tesca ve Všebořicích, proč město upřednostňuje fotbalisty oproti atletům, dotazy týkající se dálnice, jak dlouho bude probíhat rekonstrukce plavecké haly na Klíši, jaká budova se staví na začátku Knínic, jak často chodí úklidová četa na hřiště ve Všebořicích, zda se chystá oprava naší školy, zda by nebylo možné posílit hlídání v trolejbusech č. 51, 57 apod. ve večerních hodinách, jak dlouho potrvá rekonstrukce železničního mostu, co bude s bývalým hotelem Máj,  zda se nebude budovat hřiště pro děti v Předlicích, jak dlouho bude trvat oprava komunikace mezi Habrovicemi a Skoroticemi, proč už není zákaz těžby kamene na Mariánské skále, jak se řeší únik výparů ze Setuzy, zda se neplánuje ve Foruvybudování šaten pro zákazníky, co se bude dít s „dírou“ nad Magistrátem apod. Nejvíce dotazů – téměř polovinu dávali zástupci naší školy.

Poté představitelé odešli a Martin Votroubek, předseda Ústeckého parlamentu, rozdal všem zelený a červený lísteček. Všichni napsali na zelený lísteček - co se jim v Ústí nejvíc líbí a na červený - co se jim nelíbí, nebo co by chtěli ve městě mít. Lístečky nalepili na nástěnky podle městských obvodů. Ústecký parlament vyhodnotí a předá představitelům města náměty od dětí.

Tato akce byla prospěšná a těšíme se na další setkání.

Eva Čmuchařová a Míša Štíchová

ustecky.denik.cz/zpravy_region/politici-i-urednici-celili-navalu-dotazu-20150504.html