DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ A ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD

23.01.2013 15:48

 

 

V sobotu 19. 1. 2013 bylo na naší škole neobyčejně rušno. Konal se Den otevřených dveří a zároveň zápis do prvních tříd pro školní rok 2013-2014.

Děti a jejich rodiče si mohli prohlédnout nejen budoucí učebny prvních tříd, ale také další třídy a odborné učebny, školní družinu a klub a také jídelnu. Jako průvodci se již v loňském roce osvědčily děti ze školního parlamentu, a tak i tuto sobotu prováděly zájemce po škole za pomoci svých vyučujících. Zájemci si mohli například vyzkoušet práci na interaktivní tabuli.

Malí budoucí prvňáčci se dostavili v hojném počtu (s maminkami i tatínky), proto se na samotný zápis muselo chvíli čekat. Než přišli na řadu, mohly si děti zkrátit tento čas různými aktivitami – jako kreslení, deskové a manipulační hry – na několika stanovištích. Když na ně pak přišla řada, už beze strachu předvedly děti paním učitelkám, co si připravily k zápisu a ukázat své dovednosti v testu školní zralosti. Milou vzpomínkou na zápis bude malý dárek, který si každé dítě odnášelo domů.

Celá akce proběhla hladce, děti ze školního parlamentu se snažily a novináři ze Sosákovy pětky vyzpovídali několik rodičů a malých dětí v anketě – Proč si vybrali naši školu? Většina dotázaných rodičů si naši školu vybrala cíleně – líbí se jim, a tak ji zvolila pro své ratolesti. Budoucí prvňáčci se až na výjimky těší do první třídy.