Deskohraní

04.11.2017 15:12

V úterý 17.10. jelo jako každý rok třicet dětí s paní učitelkou Radimskou, Štolfovou a Arnoštovou na Deskohraní do Prahy. V sedm hodin ráno jsme měli sraz na nádraží a odtud jsme jeli rychlíkem rovnou do Prahy, tam jsme přestoupili na tramvaj a dojeli na zastávku kousek od Tyršova domu, kde se Deskohraní odehrávalo. Když jsme přišli, tak nám jeden z milých pořadatelů vysvětlil, jak bude Deskohraní probíhat. Dostali jsme přibližně hodinu na to, abychom se některé z 9 možných her stihli naučit hrát a mohli se tak zúčastnit turnaje, který následoval. Tento čas jsme využili také k tomu, abychom si nějakou hru koupili, protože škola uvolnila 4.000,- Kč na nákup nových her, které ještě nemáme. Přivezli jsme si tak třeba Krycí jména, Kingdomino nebo hru Empatie. Také jsme dostali jednu hru zdarma, protože jsme koupili hry za více než 2.000,- Kč. Pak už následoval již zmíněný turnaj, kde si každý mohl zahrát hru, která ho nejvíce zaujala. Několik dětí z naší školy se umístilo na výborných předních příčkách.

Lenka Froňková z 9.B se ve hře Scrabble umístila na 1.místě, Jindřich Hanč z 8.B ve hře Kingdomino také zvítězil a získal tak 1. místo. Michal Golkiewicz z 8.C se v Dámě umístil na 3.místě a Jakub Brož ze stejné třídy se taktéž v Dámě umístil hned za ním na 4. místě. Stejné umístění získala i Elizabeth Rubinsteinová z 6.A ve hře Slož to. Vše, děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Potom co se rozdaly ceny za výhry, jsme se vydali na cestu zpět na nádraží, odkud nás vlak dovezl až do Ústí nad Labem. Moc se těšíme na další podobné akce

Elizabezth Rubinsteinová 6.A