Výlet do senátu České republiky

23.02.2017 21:53

Výlet do senátu české republiky

Psalo se datum 21. února a nám už bylo jasné, že sice budeme muset brzy vstávat, ale i tak si akci moc užijeme. Čekala nás totiž exkurze do Senátu ČR. Stalo se ale několik věcí, které nebyly tak úplně v plánu. Začněme od začátku.

Cesta vlakem byla velmi pohodlná. Všechno bylo v pořádku, dokud se v metru několika našim žákům nepostavili do cesty uspěchaní „Pražáci“. Pár žáků vytlačili z metra ven, aby mohli nastoupit, ale oni se už nedostali zpět a zůstali stát na stanici Florenc. Naštěstí vše dopadlo dobře a směli jsme pokračovat v cestě. Když jsme dorazili do Valdštejnského paláce, kde Senát sídlí, byla nám přidělena milá průvodkyně, od které jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí o historii nejen paláce, ale i o životě Valdštejna. Celý palác byl nádherný a prohlídku jsme si užili.

Skončili jsme ale dřív, jelikož se nekonala beseda s panem senátorem Doubravou, protože byl l nemocný. Ale co my teď budeme dělat? Do odjezdu vlaku zbývá ještě pár hodin. Paní učitelky tedy rozhodly, že se půjdeme projít po Karlově mostě a po historické části Prahy. Když začalo pršet a my jsme zahlédli KFC - šup tam na oběd.

Cesta metrem zpět na nádraží už byla bez komplikací. Zde jsme ještě asi půl hodinky čekali na příjezd vlaku, ale bylo veselo, takže to vůbec nevadilo. Pak už nezbývalo nic, než užít si cestu a dostat se do Ústí. To všechno se nám zdárně povedlo a všichni jsme v pořádku dorazili do cíle. Doufám, že si takových výletů užijeme ještě víc.

Barbora Štolfová 9. B