Akce „Hurá do školy“ v roce oslav 50. výročí založení naší školy

07.09.2015 21:38

 

Dne 1. září jsme opět s novým elánem zasedli do školních lavic. Přivítalo nás školní vysílání „Ranní dvacítka“, popřála nám ve školním rozhlase i naše paní ředitelka. Přivítali jsme se také se svými třídními učiteli a vyfotografoval nás pan fotograf.

Jako každý rok proběhlo vítání prvňáčků. Náš tým kameramanů, fotografů a redaktorů školního časopisu spolu s paní ředitelkou Mgr. Janou Linhartovou přivítal vzácného hosta – paní primátorku Ing. Věru Nechybovou. Společně navštívily prvňáčky ze třídy 1.C na Paprsku. Paní ředitelka, třídní učitelka Mgr. Jana Štolbová i paní primátorka pozdravily děti i jejich rodiče a popřály jim hodně úspěchů na naší škole. Poté paní primátorka obdarovala všechny děti dárečky a věnovala volné vstupenky do ZOO v Ústí nad Labem. Poté přešel náš tým s hosty do hlavní budovy školy, kde stejně byli obdarováni žáčci z 1.A a 1.B. Popřáno bylo i jejich třídním učitelkám Mgr. Marcele Maškové a Mgr. Marii Baranové. Dalším překvapením pro naše prvňáčky byla jízda ve vláčku ze ZOO. Pan řidič poskytl zajímavý výklad o ZOO v Ústí nad Labem a bezpečně nás provezl částí Skorotic. Po návratu ke škole se děti s krásnými kornouty a se svou paní třídní učitelkou poprvé vyfotografovaly. Třídním učitelkám pomáhali žáci z našeho žákovského parlamentu ze tříd 9.A, 9.B 8.A a 8.B.

Nejkrásnější byly široké úsměvy a jiskřící očička našich nejmenších spolužáků – prvňáčků. I z tváří jejich rodičů a prarodičů vyzařovala spokojenost, radost a velikost tohoto pro ně významného dne.

Podívejte se na fotodokumentaci a uvidíte sami, jak se dětem první den ve škole líbil.

Julie Glöcknerová a Eva Čmuchařová 9.B

fotodokumentace: https://stolfici.rajce.idnes.cz/1.zari_2015/