Pohádková noc patronátních tříd 7.A a 1.D

20.11.2012 09:28

Pohádková noc patronátních tříd 7.A a 1.D

 

Žáci 7.A se svou třídní učitelkou Mgr. Andreou Štolfovou připravili pro své děti z patronátní třídy 1.D „Pohádkovou noc“, která se konala v pátek večer v naší škole. Pedagogický a kamarádský dozor měly paní učitelky Vodrážková a Radimská.

Sešli jsme se v 18 hodin, děti se rozloučily se svými maminkami a tatínky, rozložili jsme spacáky a programu se ujali žáci 7.A. Přivítali se s dětmi, někteří s nimi hráli hry, ostatní připravovali noční pohádkovou cestu – po škole rozmístili svíčky, u každé z nich bylo stanoviště, kde děti odpovídaly na otázky z pohádek. Do princeznovských korunek dostávaly děti za správné odpovědi 12 drahokamů ve formě razítek. Po splnění celé cesty si děti vybarvily korunku a dostaly sladkou odměnu. Na této cestě nechyběla víla Violka, která prvňáčkům pomáhá od začátku školního roku ve škole. Jak byly děti překvapené, ta jejich očička, že vidí Violku, o které dosud jen slyšely. Poté jsme všichni šli mlsat – sedmáci napekli sladké i slané pečivo a bylo opravdu moc chutné. Zbylo i na snídani. Pak jsme si společně ještě pohráli, prvňáčci se připravili na spaní, sedmačky přečetly pohádku a děti plné dojmů usínaly. Sedmáci si šli ještě zasportovat do tělocvičny. Pak už opravdu dobrou noc.

Ráno jsme se nasnídali, zhodnotili akci, prvňáčci dostali pamětní list a malou drobnost a už čekali nedočkaví rodiče. Noc byla dle sdělení třídní učitelky prvňáčků klidná, jen jich hodně mluvilo ze spaní, protože byli plni dojmů – něco takového ještě nezažili.

Tímto děkujeme sedmákům za přípravu celé akce, dalo jim to hodně práce, všichni se dobře pobavili a těší se na další společné akce. Je vidět, že tyto dva kolektivy maní k sobě velmi pěkný vztah, těší se na sebe nejen při takové akci, ale i při každodenních setkáních o přestávkách.